Alvásterápia

MI AZ ALVÁS?

Az alvás az emberek és a legtöbb gerinces élőlény pihenőállapota, mely során csökkennek a külső ingerekre adott reakciók. Mikor alszunk a sejtek osztódása felgyorsul, míg a sejtelhalás mérséklődik. Csökken a vérnyomás és a testhőmérséklet, a pulzus és az agyhullámok aktivitása pedig lelassul. Az egészséges élethez és a napközbeni kipihent állapothoz 7-9 óra alvásra van szüksége egy felnőtt embernek. Ahogy öregszünk, ez a szám egyre kevesebb lesz. Testünk biológiai órája pontosan tudja, mikor mennyi alvásra van szükségünk.

A tudomány számára még sok a feltáratlan részlet, hogyan tudunk alvás közben regenerálódni, megújulni. Abban viszont egyetértés van, hogy a regenerálódás csak REM és mély alvási fázisban tud megtörténni.

Az alvás nem döntés, hanem létszükséglet. Előfordulhat azonban, hogy különböző körülmények, mint a stresszes életmód vagy egészségügyi problémák megakadályozzák a megfelelő mennyiségű és minőségű alvást, ami újabb kihívásokhoz vezethet.

MI ZAVARHATJA AZ ALVÁSUNKAT?

Az álmatlanság sajnos nem ritka állapot, manapság egyre többen szenvednek valamilyen szintű alvászavarban. Ez azért is nagyon súlyos probléma, mivel közvetlen következménye lehet számos – például hormonális, idegrendszeri, vérkeringéssel, depresszióval vagy allergiával összeköthető – betegségnek, de magát az öregedési folyamatot is előidézheti, felgyorsíthatja. Van, aki nehezen alszik el, míg más korán ébred. Egyesek minden kis neszre felriadnak, míg vannak, akik akár hetekig nem képesek aludni.

A kialvatlanság rontja az ember teljesítőképességét, növeli a balesetek kockázatát, és csökkenti az immunrendszer védekező képességét. Állatkísérletekkel igazolták, hogy a tartós alvásmegvonás, akár halálhoz is vezethet. Sőt, nem csak a mennyiségi, de a minőségi alvásmegvonás is súlyos következményekkel jár. A kevés alvás növeli a stroke kockázatát. Kutatások igazolják, hogy a napi 6 óránál kevesebbet alvóknál növekedhet a stroke kialakulásának kockázata, még akkor is, ha az illető nem dohányzik, rendszeresen mozog és a vérnyomása is rendben van – egyszóval nem tartozik a hagyományos rizikócsoportba.

Az inszomnia, az elalvási, és/vagy átalvási képesség zavara, amely legalább egy hónapig fenn áll, és napközbeni mentális deficit tünetekkel, stresszel és/vagy aluszékonysággal jár. Lényege, hogy az alvás nem felel meg alapvető funkciójának, folyamata megzavart, tartama megrövidült, s nem vezet a szellemi-fizikai készenléti állapot eléréséhez. A legóvatosabb becslések szerint is a népesség minimum egyharmada szenved álmatlanságban (bizonyos vizsgálatokban a népesség 65-66 %-át találták érintettnek).

Az álmatlanság lehetséges okai

 • stresszes életvitel
 • nem megfelelő étkezés
 • túlzásba vitt élénkítőszer használat
 • belső feszültség
 • endokrin problémák
 • vizelési problémák
 • légzőszervi problémák
 • szív-érrendszeri problémák
 • emésztési zavarok

Az alvászavar éjszakai tünetei

 • hangos, horkolásokkal kísért alvás
 • felriadás
 • gyakori felébredés, átalvási gondok
 • alvajárás
 • nyugtalanító érzés a végtagokban
 • fogcsikorgatás

MILYEN BETEGSÉGEKET OKOZHATNAK AZ ALVÁSZAVAROK?

Bárkivel megeshet, hogy bizonyos élethelyzetekben egy-egy éjszakát rosszul alszik. A nyugati országokban a lakosság akár 20%-a szenvedhet a rossz alvástól. Az ilyenkor jelentkező tünetek jól ismertek: fáradtság, koncentráció zavar, teljesítmény csökkenés, ingerlékenység. Szerencsés esetben egy kiadós alvást követően ezek rendeződnek. Ha azonban a probléma továbbra is fennáll, az alvászavar tartósan – heteken, akár hónapokon át – megmarad, a kialvatlanság fokozódik. Egyre több kutatás foglalkozik az alváshiány hosszútávú hatásaival, melyek alapján állíthatjuk, hogy a nem megfelelő minőségű, vagy túl kevés alvás a korábban felsorolt tünetek mellett szerepet játszik az elhízás, a magas vérnyomás, a cukorbetegség kialakulásában, de összeköthető egyes hormonális-, idegrendszeri-, vérkeringéssel- vagy depresszióval összefüggő betegségekkel is. Az alváshiány mentálisan is befolyásolja az egyén egészségét, a betegek körében depressziós tünetek jelentkezhetnek, a kimerültség pedig társas kapcsolataikat is veszélyeztetheti.

AZ ÁLMATLANSÁG KEZELÉSE

Számos módon kezelhető az álmatlanság, azonban ezek ritkán bizonyulnak hatékonynak. A legfrissebb kutatások szerint szervezetünk éjszaka a nappalitól eltérően végzi a szervezet vérelosztását. Ilyenkor próbál regenerálódni, az egyensúlyi vagy optimális működési állapotot visszaállítani. Ez egy alapvető folyamat, ami ha jól működik, képes számos, a testünket és szervezetünket érintő problémát kezelni.

IGAZOLT EREDMÉNYEK

A BEMER az EU-ban hivatalosan engedélyezett, IIa osztályba sorolt (93/42/EEC) orvostechnikai eszköz (CE0483). A BEMER alvóprogram segítheti az elalvást és a nyugodt alvást. Ezzel pedig beindulhatnak a szervezet alapvető öngyógyító és regenerálódási folyamatai.

Az új, szabadalommal védett BEMER kezelési rendszer a komplementer gyógyászatban ma alkalmazott legjobban kutatott és leghatékonyabb fizikai kezelési módszer.
Az új BEMER jelet továbbfejlesztették és módosították a mikrocirkulációval kapcsolatos helyi és elsődleges szabályozási folyamatok bioritmusára vonatkozó legújabb eredményeknek megfelelően (fizikai kezelési módszer). A szervek korlátozott vagy károsodott mikrocirkulációja a korábbiakhoz képest még jobban stimulálható.

Az elmúlt 20 év során 12 publikáció jelent meg a BEMER-terápiáról, és négy tudományos tanulmány szerepel a PubMedben (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/).

HOGYAN SEGÍT A BEMER?

A BEMER éjszakai regeneráló program elősegíti a minőségi alvást és így a regenerációt. Méregtelenít és salaktalanít. A világon az egyetlen szabadalommal védett éjszakai regeneráló program, mely kizárólag a Bemer technológiában, illetve terápiában található meg.

Az alvás regeneráló hatása hormonok felszabadulásával megy végbe. A melatonin – antioxidáns, gyulladásgátló enzimeket aktivál, modulálja az immunfolyamatok modulálása idegi és hormonális úton egyaránt, szabályozza a napi rutint. Növekedési hormon, továbbá feladata az androgének, zsírok lebontása, az izmok regenerálása, rejuvenálása, az izom és csont növekedése, az immunrendszer és a hormonális rendszer, valamint az idegrendszer regenerációja – elősegíti a tanulást, memóriát.

Győződjön meg, tapasztalja meg Ön is és használja ki a bérleti lehetőségeinket.

ÍRJON NEKÜNK, HOGY SEGÍTHESSÜNK

Érdeklődjön bátran a lehetőségeiről, szívesen állunk rendelkezésére.
Az űrlap kitöltése és beküldése semmilyen kötelezettséggel nem jár.


  4032 Debrecen Nagyerdei Krt.1. – 1 em. 132.

  PARKOLÁS a mélygarázsban vendégeinknek ingyenes!