Reflexológia

A reflexológia tudományának alapelve szerint a lábunkon, kezünkön, arcunkon megtalálható a testünk, és szerveink leképezése.

Képzett terapeutánk a talpunkat átsimítva, áttapogatva laikus számára alig észlelhető göböket, domborulatokat, vagy éppen homorú elváltozásokat felfedezve képet kap egészségi állapotáról, majd ezt követően kezelést, terápiát javasol.

A lenti ábrán Ön is megnézheti lábunk reflexzóna térképét.

Terápia szalon - reflexológiás zónák

Jelentkezzen be, és reflexológusunk feltérképezi szervei állapotát. Probléma estén kezelést javasol, vagy megtanítja néhány fogásra, amivel otthonában masszírozhatja talpát, lábfejét, így javítva problémás szerveinek állapotán.

A reflexológia tapasztalati tudomány, megtanultuk és tudjuk, ismerje meg Ön is!

Állapotfelmérés - 30-40 perc 8.000,-Ft

Mi is az a reflexológia?

A reflexológia, más néven zóna terápia egy alternatív gyógyászat, melynek alapelve szerint a lábunkon, kezünkön, arcunkon megtalálható a testünk és szerveink leképezése. A test reflexzónáinak masszírozásával, a reflexpontok nyomásával harmonizálja a szervezet energiaellátását, vagyis hatást gyakorolunk azok működésére.

A reflexológia nem más, mint természetes módon történő megelőzés és rehabilitáció eszköze.

Rövid történeti áttekintés

A reflexológia régi, mondhatni a történelmi múlt homályába vesző, tapasztalati módszer, a feltevések szerint körülbelül ötezer éves. Csak kevés írott anyaggal rendelkezünk róla, de a nagy kultúrák mindegyikében találtak a régészek a reflexológiára utaló jeleket (Egyiptom, Kína, Mezopotámia, de a maya, azték és az inka civilizációkban is).

A reflexológia létjogosultságát Froneberg német ideggyógyász bizonyította.

A különböző indián törzsek ősi gyógymódjai között is szereplő talpmasszázs technikáit kutatta Dr. WM.H. Fitzgerald, aki Zónaterápia című könyvét 1917-ben jelentette meg.

A talpmasszázs európai képviselőiként Hedi Masafret és Hanne Marquardt neve jelentős.

Mucsiné Suba Éva

Reflexológia - terápia szalon

Reflexológia célja

Az egyensúly helyreállítása, amely az egészséges életműködés feltétele. A feszültség csökkentése, újra működésbe hozni, revitalizálni, regenerálni, gyógyítani az egész szervezetet, valamint az egész rendszer harmóniájának és kiváló egészségi állapotának helyreállítása természetes módon.

A betegségek kialakulásának háttere

A betegségek kialaku- lásának háttere

A betegségekről elmondható, hogy a szervezet lelki és energetikai egyensúlyának megbomlásából, valamint a túlzott méreganyag nem megfelelő ütembe történő ürítéséből ered. Fontos szerepet játszik a betegségek kialakulásában továbbá a nem megfelelő életmód, az elfogyasztott táplálék milyensége. Ezért elengedhetetlen a tudatos életmód egészségünk megőrzésében.

Miért alakulnak ki elváltozások, lerakódások a talpon lévő zónákban?

Ha a káros anyagcsere termékek felszaporodnak a szervezetben és nem tudnak természetes úton eltávozni, akkor a szervek károsodnak és a reflexzónákban lerakódások képződnek. Ha egy testrészünk sérül, a megfelelő zónában rövid időn belül lerakódásokat tapinthatunk.

Célunk: lerakódások elmasszírozása.

Reflex- masszázs hatása

Reflexmasszázs hatása

A reflexmasszázs a szervezet öngyógyítását indítja el, ezáltal erősíti az immunrendszert, normalizálja az energia viszonyait, oldja a stresszt, optimalizálja a vérellátást, javítja a salakanyagok kiürítését. A sejtanyagcsere felgyorsulásával gyors és hatékony méregtelenítés történik. Egész szervezetünk működését szabályozza, harmonizálja, egyensúlyba hozza. Fájdalomcsillapító, relaxáló, lazító hatású, mely felfrissít és csökkenti a belső feszültséget.

A reflexológia rengeteg rejtett és felfedezett betegség feltárásában és megszüntetésében nyújthat segítséget.

Talp reflexzóna kezelés

30 perc 7.000.- Ft

A reflexológia hatásmechanizmusa

A reflexológia hatás- mechanizmusa

Bizonyos pontok, zónák ingerlése során a szervezetben visszahatás keletkezik a hozzá tartozó szervben, testrészben. A talpunkon több mint 70 000 idegvégződés és 60 akupunktúrás pont található, melyeken keresztül lehet intenzív hatást gyakorolni a központi idegrendszerre, a vérkeringésre és a belső szervekre egyaránt.

A reflexológiai kezelést befolyásoló tényezők

A gyógyulás nagymértékben függ a páciens energetikai teltség állapotától, melyet mi magunk tudjuk befolyásolni helyes táplálkozással, mozgással, relaxációval, légző gyakorlatokkal, és nem utolsó sorban pozitív gondolkodással.
További befolyásoló tényezők: klímaváltozás, méreganyagok, lelki állapot, gyógyuláshoz való hozzáállás.

Milyen esetkben nem ajánlott?

· magas láz, súlyos fertőző betegségek esetén

· operáció előtt álló betegen

· pacemakert viselőkön

· vénák, visszerek gyulladása esetén

Jelentkezzen be ma!

Állapotfelmérés

A reflexológia tapasztalati tudomány, megtanultuk és tudjuk, ismerje meg Ön is!

30-40 perc 8.000.- Ft