Stressz

Mi fán terem?

Stressz. Talán már túl elcsépelt és éppen ezért oda sem figyelünk rá kellően. Érdemes azonban megállni és elgondolkozni: Milyen hatással van az életemre a stressz? Mik a stressz tünetei? Segítünk kicsit az önvizsgálatban, vegyük sorra, melyek a legnagyobb stresszforrások:

  • belső konfliktusok (párkapcsolati problémák, intimitási gondok, elfojtott érzelmek, -vágyak, közösségi elnyomás, stb.),
  • traumatikus események (velünk vagy valamely szerettünkkel történt baleset, természeti katasztrófák, szélsőséges időjárás okozta károk),
  • próbatételek (prezentációk a munkahelyen vagy vizsgák az iskolában).

MI OKOZZA A ZAVART?

Biztosan van 1-1 olyan téma, amely érzékenyen érint bennünket, de milyen következményekkel jár, ha ezek a problémák megoldatlanok maradnak?

Hirtelen előforduló stresszhelyzetben az esetek többségében az alábbiak közül kettő vagy több reakció egyszerre is előfordulhat: rémület, pánik, szomorúság, izgatottság, étvágytalanság, gyengült immunrendszer, fokozott anyagcsere.

Tartós, ezzel együtt súlyosabb tünetek az általános rossz közérzet, szorongás, pánikroham vagy már kialakult pánikbetegség, koncentrációs zavar, az alvásminőség romlása (amely önmagában is számos betegség kiváltója), különböző mértékű depresszió, hirtelen harag, alacsony tűrőképesség, hajhullás, megszűnő menstruáció, soványság vagy éppen az elhízás, szív- és keringési problémák vagy magas vérnyomás.

MIT TEHETÜNK?

A stressz megszüntetésére sajnos nincs csodaszer. Súlyosságtól és a környezettől, lehetőségektől függően kezelhető, illetve tünetei mérsékelhetők.
A problémák felismerését követően kezdetét veheti az aktív stresszkezelés, a stresszorok megszüntetése, a célok meghatározása és a káros történések megszüntetése.

Súlyosabb esetekben elkerülhetetlen, hogy szakemberhez (orvos, pszichológus) forduljunk, azonban a korábban felsorolt számos stresszreakció akár otthonában is kezelhető és enyhíthető. A megfelelő alvás biztosítására, az immunrendszer támogatására, a fizikai- és szellemi energiatartalékok aktiválására kiváló eszköz a BEMER fizikai érterápia.

IGAZOLT EREDMÉNYEK

A BEMER az EU-ban hivatalosan engedélyezett, IIa osztályba sorolt (93/42/EEC) orvostechnikai eszköz (CE0483). A BEMER alvóprogram segítheti az elalvást és a nyugodt alvást. Ezzel pedig beindulhatnak a szervezet alapvető öngyógyító és regenerálódási folyamatai.

Az új, szabadalommal védett BEMER kezelési rendszer a komplementer gyógyászatban ma alkalmazott legjobban kutatott és leghatékonyabb fizikai kezelési módszer.
Az új BEMER jelet továbbfejlesztették és módosították a mikrocirkulációval kapcsolatos helyi és elsődleges szabályozási folyamatok bioritmusára vonatkozó legújabb eredményeknek megfelelően (fizikai kezelési módszer). A szervek korlátozott vagy károsodott mikrocirkulációja a korábbiakhoz képest még jobban stimulálható.

Az elmúlt 20 év során 12 publikáció jelent meg a BEMER-terápiáról, és négy tudományos tanulmány szerepel a PubMedben (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/).

HOGYAN SEGÍTHET A BEMER?

A BEMER éjszakai regeneráló program elősegíti a minőségi alvást és így a regenerációt. A világon az egyetlen szabadalommal védett éjszakai regeneráló program, mely kizárólag a Bemer technológiában, illetve terápiában található meg.

Méregtelenít és salaktalanít, ami kulcsfontosságú, hiszen ha a salakanyagok hosszú időn át nem ürülnek a sejtek közül, akkor krónikus gyulladásos folyamatok indulnak el, amelyek hosszú távon igen komoly megbetegedések okozói lehetnek. A Bemer éjszakai program rendkívül pozitív hatással van a kiválasztásra. Elősegíti a máj és a vesék működését, ezzel biztosítva a salakanyagok megfelelő ürülését.

Az éjszakai program használata erősen javallott a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdőknek, mivel képes jelentős mértékben támogatni a nyirokáramlást.

Az alvás regeneráló hatása hormonok felszabadulásával megy végbe. A melatonin – antioxidáns, gyulladásgátló enzimeket aktivál, modulálja az immunfolyamatokat idegi és hormonális úton egyaránt, szabályozza a napi rutint. Növekedési hormon, továbbá feladata az androgének, zsírok lebontása, az izmok regenerálása, rejuvenálása, az izom és csont növekedése, az immunrendszer és a hormonális rendszer, valamint az idegrendszer regenerációja – elősegíti a tanulást, memóriát.

 

Győződjön meg, tapasztalja meg Ön is és használja ki a bérleti lehetőségeinket

ÍRJON NEKÜNK, HOGY SEGÍTHESSÜNK

Érdeklődjön bátran a lehetőségeiről, szívesen állunk rendelkezésére.
Az űrlap kitöltése és beküldése semmilyen kötelezettséggel nem jár.


    4032 Debrecen Nagyerdei Krt.1. – 1 em. 132.

    PARKOLÁS a mélygarázsban vendégeinknek ingyenes!